Aankopen

Werkwijze

Hoe werkt een aankoopmakelaar?
Het kopen van een woning kan een ingewikkeld proces zijn. Er komt vaak bouwkundig en juridische kennis bij kijken die tijdens de onderhandelingen goed van pas kunnen komen.
PostHuis makelaardij is een NVM aankoopmakelaar die u hierin goed kan ondersteunen en adviseren tijdens het gehele aankoopproces.

Stap 1. Het eerste contact

Wordt zoeker bij PostHuis makelaardij en ontvang iedere ochtend vroeg het nieuwe aanbod binnen uw zoekcriteria.
Heeft u een nieuwe woning gevonden? Neem dan contact op met PostHuis makelaardij om een afspraak te maken. Omdat de huizenmarkt in deze regio heel snel kan gaan, is direct handelen belangrijk.

Stap 2. Huis bezichtigen

PostHuis makelaardij zal samen met u bespreken of u de eerste bezichtiging zelf doet of dat wij met u  meegaan. Heeft u al een huis bezichtigd? Dan gaan wij de tweede keer met u mee.
Bent u op zoek naar een huis in het gebied tussen Apeldoorn en Kampen? PostHuis makelaardij bemiddelt graag voor u.

Stap 3. Onderzoek

Als u na de bezichtiging positief bent, bespreken wij met u of nader onderzoek gewenst is m.b.t. de bouwkundige aspecten, milieu, kadaster, vereniging van eigenaren, bestemmingsplan en gemeentelijke of provinciale zaken.

Stap 4. Onderhandelen

Voordat er een bod wordt uitgebracht, bespreken we eerst de onderhandelingsstrategie en de gewenste voorwaarden. Nadat alles besproken is, zullen wij PostHuis makelaardij contact opnemen met de verkopend makelaar om de onderhandeling te beginnen. U wordt door ons van alle gesprekken op de hoogte gehouden.
Klik op 'Tarief' om direct uw voordeel berekenen.

Stap 5. Koopovereenkomst opmaken

Na een succesvolle onderhandeling zullen alle gemaakte afspraken, tussen u en de verkopende partij, in een koopovereenkomst worden vastgelegd. Wij zullen deze overeenkomst samen met u doornemen.

Stap 6. Financiering

Hoewel de financiële mogelijkheden al vanaf het begin duidelijk moeten zijn, gaat u pas tijdens deze stap uw financiering in orde te maken. Indien gewenst, kunnen wij u in contact brengen met onze collega’s waar wij goed mee samenwerken.

Stap 7. Overdracht bij de notaris

Op de afgesproken overdrachtsdatum gaat u samen met ons naar de woning voor een laatste inspectie. Als alles in de afgesproken staat opgeleverd is, dan gaan alle partijen naar de notaris om de akte van levering en de eventuele hypotheekakte te ondertekenen. Na de ondertekening overhandigt de notaris u officieel de sleutels.

Stap 8. Verhuizen naar uw droomhuis!

Geniet van uw nieuwe woning!

Voordelen

Wat is het voordeel van een aankoopmakelaar?

Omdat wij als aankoopmakelaar alleen betrokken zijn bij de aankoop van uw mogelijke woning,  zijn wij onafhankelijk. Wij kunnen daarom extra scherp en zonder emotie voor u onderhandelen.

Daarnaast kunnen wij vanwege ons netwerk extra voordelen behalen bij het regelen van een taxatie en het mogelijk inschakelen van een bouwkundige. Door onze contacten met onafhankelijke hypotheekverstrekkers kunnen wij u bij dit proces ook goed begeleiden.

Klik op 'Tarief' om direct uw voordeel berekenen.

Zelfstandig en helder!

Bij PostHuis Makelaardij hoeft u zich geen zorgen te maken om belangenverstrengeling. Wij zijn er alleen voor u en betrekken u volledig bij het onderhandelingsproces. 

Wat doet een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar is een professionele adviseur die alleen uw belangen behartigt en u adviseert tijdens het gehele aankoopproces. Hierbij heeft PostHuis makelaardij hetzelfde doel voor ogen als u: een scherpe onderhandeling.

Voor deze dienstverlening hanteren wij een aantrekkelijk tarief, bestaande uit een starttarief en een makelaarscourtage in de vorm van een procentuele opslag.

Vanaf het moment dat u uw droomhuis vindt tot aan de sleutel overhandiging, wij zullen u begeleiden waar u dat wenst.

U kunt ons elke werkdag bereiken op 038 – 444 32 33

Tarief

Wat kosten wij als aankoopmakelaar?

Net als de werkwijze is ons tarief transparant. Dit betekent dat zowel u als wij voordeel hebben als de uiteindelijke aankoopwaarde van de woning lager wordt. Uw belang is hier ons belang! 

De courtage van PostHuis Makelaardij is voor ieder woning ongeacht de vraagprijs hetzelfde. De courtage bestaat uit een starttarief van € 750,- + een procentuele opslag (10%) die over het verschil tussen vraagprijs en aankoopprijs wordt berekend, vermeerderd met 21% btw.

Mochten wij er niet uitkomen zodat de koop niet doorgaat dan werken wij op basis van NO CURE NO PAY.

Rekenvoorbeeld
 
Vraagprijs: €220.000,- k.k.

Koopsom € 214.000 k.k.
Verschil    € 6.000,-
Starttarief € 750,-

Courtage: € 750,- + € 600,- (10% van het verschil) + 21% BTW = € 1.633,50
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring