Taxaties

De Register makelaars/taxateurs van PostHuis makelaardij taxeren jaarlijks vele woningen. Geen woning is gelijk en ook het doel van de taxaties is vaak zeer verschillend. PostHuis makelaardij kent de regionale woningmarkt als geen ander en wij zijn in staat de waarde vlot voor u inzichtelijk te maken.

Woonhuistaxaties

Als u een hypotheek aanvraagt, uw woning wilt verkopen, bezwaar wilt maken tegen uw WOZ aanslag of een andere reden heeft om uw woning te laten taxeren, PostHuis Makelaardij kan diverse taxatiemodellen voor u verzorgen. Of het een normale NVM taxatie of gevalideerd rapport moet zijn, PostHuis Makelaardij heeft de kennis en ervaring in huis om op een vlotte, gedegen en goed onderbouwde wijze de taxatie van uw woonhuis te verzorgen.

Valideren

Het WEW (uitvoerder van de NHG) heeft vastgesteld dat vanaf 1 januari 2010 een taxatierapport, voor de financiering van een NHG-hypotheek, uitsluitend mag worden geaccepteerd indien deze door een van de door de WEW erkende instituten is ‘gevalideerd’. Valideren betekent in deze context dat wordt gecontroleerd of de taxateur én de taxatierapporten voldoen aan de strenge kwaliteitseisen zoals deze door de WEW zijn voorgeschreven. Voorbeelden van validatie instituten zijn NWWI en Taxateurs Unie. PostHuis Makelaardij voldoet aan alle kwaliteitseisen die gesteld worden door deze instanties en wil u graag van dienst zijn bij alle vormen van taxaties.

Werkwijze

Na de bezichtiging van uw woning, maakt PostHuis makelaardij een waardeanalyse. Hierbij spelen vele factoren een rol zoals grootte, type, ouderdom, onderhoud, niveau van afwerking en detaillering, mate van isolatie, omgeving, toekomstige inrichting van de omgeving en de marktsituatie. Ook doen we onderzoek naar eigendomsbewijzen etc., met als doel eventuele juridische belemmeringen zoals erfdienstbaarheden, verontreinigingen en dergelijke duidelijk in kaart te brengen. Daarnaast informeren we bij de gemeente naar het bestemmingsplan en verrichten we kadastraal onderzoek bij het kadaster.

Met een goed onderbouwde taxatie door een deskundig makelaar, kunt u met een gerust hart een verantwoorde beslissing nemen. Onze Register makelaars/taxateurs beschikken over de vereiste diploma’s, ruime ervaring, up-to-date kennis dankzij de jaarlijkse bijscholing van de NVM en actuele kennis van de markt. Bovendien kunnen wij, indien gewenst, er voor zorgen dat het taxatierapport snel bij u op de deurmat ligt.

Heeft u een taxatie nodig of wilt u meer weten over de werkwijze of waarde van uw onroerend goed? Aarzel niet, maar neem contact op met ons kantoor!
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring